Márc.
26
 
Tabula rasa - Kiállítás és könyvklub
2021. március 26. péntek, 17:00 -
Godot Kortárs Művészeti Intézet, 1036 Budapest, Fényes Adolf utca 21.
Részletek
A 90-es évek rendszerváltása a Magyar Képzőművészeti Főiskola szellemiségében is fontos fordulópontot jelentett, hiszen ekkoriban került a főiskola oktatói közé Beke László, Maurer Dóra, Jovánovics György, Károlyi Zsigmond, Klimó Károly, Peternák Miklós és Sugár János. Továbbá, ekkor indította el Károlyi Zsigmond monokróm kurzusát, amely a 19. századi pedagógiai elvekkel szemben, a monokróm/radikális festészetet tekintette az új akadémiai gondolkodás alapjának.

A Tabula Rasa című kiállítás a „legendás” monokróm festő osztály történetét mutatja be, az osztály tanárainak - Károlyi Zsigmond, Bernát András, Gál András - és a kurzusokat látogató hallgatók - Braun András, Erdélyi Gábor, Gálik András, Havas Bálint, Káldi Kata, Szabó Dezső, Uglár Csaba - válogatott alkotásain keresztül.

A kiállításon egy szakavatott művészettörténész kalauzol végig. Erre 45-50 percet tervezünk.

18 órától Gombás Éva vezetésével könyvklubot tartunk a helyszínen. Amennyiben időd és kedved engedi, olvasd el Peter H. Diamandis és Steven Kotler: A jövő gyorsabban itt lesz, mint gondolnánk (hvg könyvek) című könyvet. Természetesen akkor is szeretettel várunk, ha csak hallgatóként veszel részt, és úgy jössz, hogy nem olvasod el. Gombás Éva vállalta, hogy tart egy rövid ismertetést a könyvről, amely a küszöbönálló jövőbe enged betekinteni, amelyben a technológiai fejlődés a legmerészebb álmainkat is túlszárnyalja.

A teljes program előreláthatóan 19 óráig tart.

A járványhelyzet miatt minden jelenléti programra csak 10 fő jelentkezését tudjuk fogadni, ezt jelentkezési sorrendben tesszük. Amennyiben nagy lesz az érdeklődés igyekszünk újabb időpontokat is kitűzni.
Helyszín
Godot Kortárs Művészeti Intézet
1036 Budapest, Fényes Adolf utca 21.