Jan.
19
 
Beck György: Egy életút a LEARN – EARN – RETURN filozófia jegyében
2022. január 19. szerda, 17:30 -
Vadrózsa Étterem, 1025 Budapest, Pentelei Molnár u. 15.
Részletek
1954 április 4-én egy piros betűs napon születtem, amelynek a színe azóta már eléggé elhalványult. Eddigi életem során a legfontosabb motivációm az volt, hogy a gyerekeim büszkén vállalhassák és követhessék az életutam. Úgy gondolom, hogy ezt a célomat elértem, bár ma már, talán bölcsebben jól látom, hogy közben elkövettem egy nagy hibát, aminek a felismerése és elkerülése talán másoknak is hasznos lehet.
Az előadásomban az első 67 évemről szeretnék beszélni és megosztani a tapasztalataimat az érdeklődőkkel. Ebből a hosszú időszakból az 1978-as diplomázásom után 43 évet töltöttem munkával magyar- és nemzetközi informatikai és távközlési cégeknél, az utolsó 27 évet első számú vezetői pozícióban Magyarországon és a Közép Európai régióban.
Előadó
Beck György

1978-ban matematikusként végeztem Szegeden, ahol 1982-ben szereztem doktori címet. 1978-tól 1990-ig magyar informatikai cégenél dolgoztam és 1990-ben egyik alapítóként, az amerikai  Digital Equipment Corporation magyarországi csapatához csatlakoztam a szoftver fejlesztési csapat vezetőjeként. 1994-ben neveztek ki a cég vezérigazgatójának. 1998-ban a Digitalt világ szinten felvásárolta a Compaq Computers én pedig az összevont cég, a Compaq Magyarország vezetője lettem. 2000-től a magyar feladatok mellett felkértek a Compaq Közép-Kelet Európai országcsoportjának a vezetésére. Ez a feladat 2002-ig tartott. Ekkor a Hewlett Packard Computers felvásárolta a Compaq-ot. A hazai cégegyesítés után felkértek  az új HP Magyarország vezetőjének.

2006-ban  iparágat váltottam és a Vodafone Magyarország vezérigazgatója lettem. 2011-től a cég elnöki feladatát láttam el. 2019 től nyugdíjba vonultam és átvettem a Neumann János Számítástudományi Társaság elnöki pozícióját.  A fő feladatom mellett, sok más tevékenységem van, melyek közül talán a legizgalmasabbak az oktatásás és a vízilabda. A 2014-ben alapított SEED nemzetközi vezetőképző iskola alapító tanára vagyok és 20 éve a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja, ill. 12 éve társelnöke.

Három gyermekem van, Zsófi a Boston Consulting cég partnere, Nóra a médiában dolgozik, míg Miklós a Kifli.hu informatikai szakembere.

Helyszín
Vadrózsa Étterem
1025 Budapest, Pentelei Molnár u. 15.