Jún.
15
 
Mérő László: Az érzelmek szerepe az üzleti döntésekben
2022. június 15. szerda, 17:30 -
TBD, később kommunikáljuk
Részletek
Az utóbbi 20-30 év pszichológiai kutatásai arra a meglepő eredményre vezettek, hogy az érzelmek még a tisztán racionális gondolkodásban is megkerülhetetlen szerepet játszanak, és sok esetben javíthatják annak minőségét. Az előadásban röviden bemutatom ezeket a kutatásokat, majd megvizsgáljuk, hogyan lehet ezt felhasználni arra, hogy hatékonyabbá tegyük mindennapi üzleti döntéseinket.
Előadó
Mérő László

Eredeti szakmám matematikus, később a műszaki tudományokból (mesterséges intelligencia) doktoráltam, az utóbbi 34 évben pszichológiai kutatóként dolgozom, jelenleg az ELTE Pszichológiai Intézete és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem professzora vagyok. Oktatott tárgyaim többek között: Gazdaságpszichológia, Emberi gondolkodás és döntés, Érzelmek logikája, Játékelmélet, Memetika, Kutatásmódszertan.
Közel húsz évig vezettem egy játékszoftver-fejlesztő céget, néhány évig Rubik Ernővel is dolgoztunk. Azóta inkább tanácsadóként, coachként más cégeket segítek. A Darwin’s Marketing Evolution cég társalapítójaként az elmúlt tizenkét évben a memetikai marketingkutatás technológiájának kifejlesztésén dolgozom. Eredményeinket sikerrel alkalmaztuk számos ismert márka és termék memetikai kommunikációjának megalapozásához.
A szélesebb intellektuális közönség számára írt könyveim (Észjárások, Mindenki másképp egyforma, A pénz evolúciója, Az érzelmek logikája, A csodák logikája) eddig összesen 8 nyelven jelentek meg, az utóbbit angolul a Yale University Press adta ki 2018-ban. Kis írásaimból („ötperces esszékből”) eddig négy kötetem jelent meg. Legutóbbi könyvem, A nyolcrétű út a szellemi rugalmasság fejlesztéséről szól.

Helyszín
TBD
később kommunikáljuk