Máj.
20
 
Golf - tanulás, sport, játék
2022. Máj 20. péntek, 16:00 -
Continental Citygolf Club, 1037 Budapest, Perényi út 6.
Részletek
A golf program első néhány percében beszélünk a Continental Citygolf Club pályáról, annak különleges elhelyezkedéséről. Majd szó esik a golf múltjáról: hogyan alakult ki a játék, hogyan fejlődött az évszázadok folyamán, és hogyan lett azzá, amit a mai napon golfnak neveznek. A magyar golfnak is 100 éves történelme van, arról is említést teszünk. A golfról mint sportról/játékról is szót ejtünk. Mit jelent, hogy Par3, Par4, Par5, vagy mi az a hendikepp, stb.
A golf felszerelést is bemutatjuk, valamint a különböző ütéseket be is mutatjuk (wedge ütés, vas ütés, driver ütés, putt), ill. különböző röppályájú ütéseket is (hook, slice, fade, draw, stb). Majd a résztvevők maguk is kipróbálhatják az ütéseket a driving range-en (gyakorló terület). Ezután következik egy verseny. A cél: ki üti a legmesszebbre a labdát.
A hosszú ütések után átsétálunk a green-re, ahol a gurító ütéseket lehet kipróbálni. Utána itt is verseny következik. A cél: ki üti a lyukba (vagy a legközelebb a lyukhoz) a labdát 10 méteres távolságból.
A program a két verseny eredményhirdetésével zárul.

Tervezett program:
20 perc - golfpálya, golf múltja, jelene, ill. a játék bemutatása
10 perc - ütések bemutatása
30 perc - ütések gyakorlása
20 perc - hosszú ütés verseny
20 perc - putt (gurító ütés) gyakorlása
15 perc - putt verseny
5 perc - eredményhirdetés
Helyszín
Continental Citygolf Club
1037 Budapest, Perényi út 6.