Jan.
21
 
Betekintés a Star Wars világába
2022. január 21. péntek, 16:00 -
Star Wars múzeum - magángyűjtemény, 1053 Budapest, Kecskeméti utca
Részletek
Star Wars – Episode One - Journey of the Force

Private Collection | Budapest

Egy privát kollekción alapuló interaktív kiállítás, ami sok száz autentikus, sőt, akár a filmben is szereplő modellt, makettet vagy életnagyságú bábut mutat be, elsősorban a Star Wars trilógia eredeti (IV., V., VI.) részeiből. A kiállítás kialakítása, koncepciója már önmagában is rendkívüli élményt nyújt, a filmbéli díszleteket tökéletesen bemutató termek, falak, világítások, helyszínek megalkotása által. A kiállítás berendezése teljesen interaktív, minden falba szerelt installáció működik, sőt egységes CAN busz vezérlés által különböző szinkronizált fény és hang effektek egységes, ill. tervezett leadására képes.

A belépés előtt a kirakatban a Star Wars univerzumban fellelhető autentikus sisakok fogadják a látogatót az univerzumban szereplő bolygók neveivel.

A kiállítás 5 nagy részre bontható:

Földszinti tér:
Leia hercegnő űrhajójának részlete, ami fogadja a látogatót (1) és innen indul a küldetés is.
Egy lázadó bázis a következő terem (2), majd ezt követően a Halálcsillag tróntermébe érünk be. (3)

A pincei szinten Jabba palotájába lépünk, ami a Tatooine bolyón található. Itt a kiállítási tárgyak mellett egyedi gyártású, teljesen autentikus, működő fénykardokat próbálhatunk ki. (4)

Földszinti tér – távozáskor a Mos Eisleyben található báron haladunk át, ahol Han Solo életnagyságú figurája figyel majd bennünket. (5)

A kiállítást életnagyságú, teljesen működőképes, egyedi fejlesztésű robotok, különleges, működő installációk, fénykardok, makettek, sorszámozott egyedi kiállítási darabok, maszkok, űrhajók sokasága és egy különleges, csak a Star Wars világára jellemző atmoszféra teszi teljessé. A kiállításhoz kb. 800 darab relikvia áll rendelkezésre, amiből jelenleg kb. 100-150 kerül bemutatásra. Ahogy a hely jelenlegi neve – Episode One – is sugallja, a tervek szerint nyit majd az Episode Two, ahol már jóval nagyobb keretek között lesz látható a teljes kollekció.

A kiállítás része az ikonikus Millenium Falcon működő hiperhajtóművel valamint egy működő fénykard is.

A múzeum tulajdnosa és csapata törekedett rendkívül magas színvonalon megalkotni a teljes kiállítást és az installációkat, nagyon figyelve a részletekre, ezzel közép-európai hírű helyszínt hozva létre Budapest belvárosában. Az installáció minden eleme egyedi gyártású, de egységes, átgondolt elektronikai és informatikai koncepciót követ.

A kiállítás területe alkalmas zártkörű céges rendezvények lebonyolítására, speciális vetítési, hang és fényeffektekkel támogatva meg a prezentációkat. A hely befogadóképessége korlátozott, egyszerre – jelen kalkulációink szerint - maximum 30 fő számára kényelmes céges rendezvények esetén.

A Prestige Club tagjai számára az este folyamán Előd, a múzeum megálmodója és tulajdonosa elmeséli a hely kialakulásának történetét, a kezdeteket és számos olyan kulisszatitkot, amit hétköznapi látogatók sosem tudhatnának meg. Előd a tárlatvezetés során bemutatja az eredeti R2D2 projekt szervezetfejlesztési aspektusait, hogyan jutottak el az „Ezt lehetetlen ennyiből és ennyi időre megvalósítani!” attitűdből a határidőre történő megvalósításig és bemutatóig.
Helyszín
Star Wars múzeum - magángyűjtemény
1053 Budapest, Kecskeméti utca