Dec.
09
 
Szőnyi András: A robotok hatása az életünkre
2021. december 09. csütörtök, 08:30 -
Café 57, 1025 Budapest, Pusztaszeri út 57.
Részletek
A vállalatunk egyik legizgalmasabb és leggyorsabban fejlődő területe az un. RPA (Robotic Process Automation), ami a gyakorlatban szoftver robotok fejlesztését takarja. Ezek a robotok ismétlődő, monoton, jól definiálható adminisztrációs feladatokat látnak el a munkatársak helyett. Így már a kezdetektől felmerült a kérdés, hogy az ilyen robotokkal valójában az emberek munkáját vesszük el. Embereket fosztunk meg a megélhetéstől?

Egy kicsit tágabb kontextusba helyezve is izgalmas a kérdés, hogy vajon általában a robotizáció milyen hatással van a tarsádalomra, a munkára, a szabadidőre. Ezeket a kérdéseket szeretném körüljárni.
Előadó
Szőnyi András

Szőnyi András a Mortoff Kft. részbeni tulajdonosa, cégvezetője, az üzletfejlesztésért felelős vezetője. Pályafutását az Ernst & Youngnál kezdte, majd társával megalapította saját informatikai cégét, ami 2010-ben egyesült a Mortoffal. Itt egy nagyon széles szolgáltatási portfóliójú céget alakítottak ki, ami a szoftverfejlesztés és tesztelés mellett üzleti intelligenciával és informatikai tanácsadással is foglalkozik. A legújabb és leggyorsabban fejlődő terület pedig, amivel foglalkoznak az a szoftver robotok területe.

Helyszín
Café 57
1025 Budapest, Pusztaszeri út 57.