Feb.
17
 
Simon Anita: Marketing eszköz a fenntarthatóság?
2022. február 17. csütörtök, 08:30 -
Café 57, 1025 Budapest, Pusztaszeri út 57.
Részletek
A fenntarthatóság és körforgásos gazdaság elvei ma már nem csupán környezetvédelmi megfontolásokból merülnek fel, hanem profitabilitási kérdésként, ennek megfelelően pedig tulajdonosi és befektetői elvárásként is.
Mi kell ahhoz, hogy ezek az elvek ne csak a marketing kampányok szlogenjeként jelenjenek meg, hanem valós cselekedetekké alakuljanak? Milyen értéket képviselhet egy vállalat életében, ha a lineáris helyett a körforgásos gazdálkodást választja?
Talán a legfontosabb szakmai küldetésem, hogy a hulladékokra nem problémaként, hanem inspiráló lehetőségként tekintek, hiszen fenntarthatónak azt a fejlődési módot nevezzük, amely a „jelen igényeit úgy elégíti ki, hogy nem veszélyezteti a jövő generációinak képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket”.
Előadó
Simon Anita

Karrieremet a mezőgazdaságban és a takarmányiparban kezdtem. Több éves külkereskedelmi és beszerzési tapasztalatra tettem szert, majd később a logisztika területére specializálódtam.

Több, mint 15 éve a környezetiparban dolgozom. Szakterületem elsősorban a  biogáz üzemi szerves anyag hasznosítás és kereskedelem, de egyéb hulladékáramok tekintetében is kellő megalapozottságú tudással rendelkezem. 2009-2010-ben képviseltem Magyarországot a FEAD brüsszeli szervezetében a KSZGYSZ megbízásából szerves hulladék területen.  A BCSDH szakmai szervezet aktív tagjaként 2016-ban klímaváltozás témakörben Action 2020 munkacsoportot vezettem. 

2019-ben csatlakoztam az ALTEO Nyrt-hez, ahol megalapítottuk a Hulladékgazdálkodási üzletágat. Ez év június 1-től a cégcsoporton belül a fenntarthatóságért és a körforgásos gazdaság területért felelek. Kiemelt feladatom az ESG-alapú szemlélet és a fenntarthatósági elvek érvényesítése az ALTEO üzleti döntéseiben, valamint az e-mobilitás üzletág működésének támogatása mellett a hulladékgazdálkodási divízió munkájának az irányítása.

Helyszín
Café 57
1025 Budapest, Pusztaszeri út 57.