Nov.
12
 
Kozák Ákos: Magyarország 2030-ban
2020. november 12. csütörtök, 08:30 -
Online
Részletek
2018-as előadásomban a globális piacokat érintő hajtóerőkről, hatásokról beszéltem. Most a hazai vonatkozásokat veszem górcső alá.
- Lesz-e még falu 2030-ban és milyen városokban fogunk élni Magyarországon?
- Hol érdemes élni Magyarországon a jövőben, és hol tűnik el a lakosság hosszú távon?
- Kinek lesz munkája 2030-ban, és kell-e félnünk a robotoktól?
- Baj az, ha sok százezren a határokon túl dolgoznak?
Röviden Magyarország 2030-as perspektíváit fogom áttekinteni.
Az előadást nem ajánlom azoknak a vállalatvezetőknek, akik a következő üzleti periódust csak a múltbeli adatokból építik fel. Azoknak sem javaslom, akik nem bíznak a bátor víziókban. Akik viszont hisznek abban, hogy a jövőt mi is alakítjuk, és ennek a folyamatnak a forgatókönyvét magunk is írhatjuk, azoknak itt a helye!
Előadó
Kozák Ákos

Közgazdász, szociológus, a Budapesti Gazdasági Egyetem docense. 29 éve a GfK Hungária Piackutató Intézet munkatársa, 1993 óta igazgatója.
Diplomáit a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolán, majd az ELTE média-újságírás és szociológia szakain szerezte. Szakterülete a kereskedelem, a fogyasztói panelkutatások és a médiahasználati szokások kutatása. BGE Kibergazdaság Kutató Központ tudományos munkatársa. A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi és Marketing Intézet Tanácsadó Testület elnöke, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Kereskedelmi és Szolgáltató Szekció Elnökségi tagja; valamint tagja a Budapest Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézet Tanácsadó Testületének, az Országos Kereskedelmi Szövetség Elnökségének és az ESOMAR Európai Marketing és Társadalomkutató szervezetének. 2008-2012 között a Magyar Marketing Szövetség elnöke. Klauzál Gábor-díjas, 2008.
Számos felsőfokú piackutatási tananyag szerzője illetve társszerzője.